Hírek

Egy nagy visszatérő: János vitéz a Budapesti Operettszínházban

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték negyven év után ismét látható lesz színházunkban.

Virágot Algernonnak

Daniel Keyes Virágot Algernonnak című regénye sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye volt. Egy szívbemarkoló történet emberségről, felelősségvállalásról, szeretetről és a remény erejéről. A mű alapján készült musical október végétől újra látható Raktárszínházunkban!

Decemberben színpadunkon a Diótörő

Különleges ünnepi ajándékkal készülünk kedves nézőinknek: decemberben színpadra állítjuk a világ egyik legnépszerűbb klasszikus balettjét, a Diótörőt!

Szegény Dzsoni és Árnika régi nagy kedvencekkel és új beállókkal

Népszerű mesedarabunk, mely már százszor csalt mosolyt gyermekek és felnőttek arcára, ősszel újra látható a Raktárszínházban. A színpadon a jól ismert nevek mellett újakat is köszönthetünk, a címszerepekben Széles Flóra és Sándor Péter debütál.

Richter József és artista világsztárok a Budapesti Operettszínházban

November 8-tól igazán formabontó előadás költözik be a Kálmán Imre Teátrumba. A Párizsi randevú című dinner show egyenesen a csillogó Párizsba repíti a nézőket, miközben világhírű cirkuszművészek gondoskodnak a felejthetetlen szórakozásról.

Világhírű cirkuszművészek a Kálmán Imre Teátrum színpadán

Jövő hónapban debütál a Párizsi randevú - Volt egyszer egy Moulin rouge című dinner show. A látványos előadás során többek között világhírű cirkuszművészek szórakoztatják a nagyérdeműt, akikről most elárulunk néhány érdekességet!

Elkezdődtek a János vitéz próbái

Kacsóh Pongrác daljátéka, a János vitéz november 22-én, 40 év után tér vissza a Budapesti Operettszínház színpadára. Szeptember 30-án sajtónyilvános olvasópróbával vette kezdetét a próbafolyamat, ahol számos érdekesség kiderült az előadásról és az alkotógárdáról.

Mi is az a dinner show? Egy kis kalauz új produkciónkhoz

Novemberben formabontó előadás érkezik a Kálmán Imre Teátrumba, a Párizsi randevú - Volt egyszer egy Moulin rouge című dinner show. De mit is jelent valójában ez a fogalom, és honnan ered a műfaj?

A zene összeköt: fantasztikusan sikerült az ukrán-magyar operettgála

Szeptember 25-én a Kijevi Nemzeti Akadémiai Operettszínház sztárjai és társulatunk tagjai közös gálaműsorral varázsolták el közönségünket. Az előadás során elhangzottak operett- és operaslágerek, sőt még népdalok is, óriási sikert aratva a nézők körében.

A Budapesti Operettszínház novemberi és decemberi műsora

Novemberben Párizsi randevú címmel dinner show érkezik színházunkba, továbbra is láthatók lesznek közönségkedvenc musicaljeink és operettjeink, mint például a Rebecca és a Csárdáskirálynő. Decemberben visszatér színpadunkra sokak kedvence, az Isten pénze, és igazi karácsonyi ajándékként érkezik a Diótörő című balettelőadás.

Ének az esőben

Egy feledhetetlen történet a show businessről és a szerelemről. Az eredeti, 1952-es film Gene Kellyvel a főszerepben hatalmas sikerre tett szert, de a lehengerlő szteppjelenetek és klasszikus slágerek színpadunkon is legalább olyan telitalálatnak bizonyultak.

Már vásárolhatók jegyek a Párizsi randevú című dinner showra

Új, igazán különleges élményt nyújtó produkciót mutat be a Budapesti Operettszínház 2019 novemberében: ez a Párizsi randevú című dinner show. A műsorra jegyek már kaphatók!

Parádés Menyasszonytánc Tel-Avivban

A Budapesti Operettszínház nagyszerű produkciója az Izraeli Magyar Kulturális Évad egyik szenzációja lett. Az eseménysorozat a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének, valamint a Budapest és Tel-Aviv közötti testvérvárosi megállapodás 30. évfordulójának alkalmából zajlik idén, melynek keretében két alkalommal is bemutattuk a Menyasszonytánc című klezmer-operettet, első kortárs magyar darabként.

Operetthíd - gálaműsor a kijevi operettszínház társulatával

Szeptember 25-én ellátogatnak hozzánk a Kijevi Nemzeti Akadémiai Operettszínház sztárjai, hogy egy színházunkkal közös gálaműsor keretében varázsolják el közönségünket.

Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén

Szeptember 6-án elindult a Budapesti Operettszínház 2019/20-as évada, óriási sikerrel, teltház előtt, állótapssal ünneplő közönség előtt debütált Csárdáskirálynő című előadásunk hármas szereposztásban, Vidnyánszky Attila rendezésében.

Elvisszük a Menyasszonytáncot Tel-Avivba

A Budapesti Operettszínház csapata Tel-Aviv felé vette az irányt, hogy az Izraeli Magyar Kulturális Évad keretén belül két alkalommal is elkápráztassa a helyi közönséget a klezmer-operettel!

Műsorváltozás

Sajnálattal értesítjük kedves Nézőinket, hogy a 2019. szeptember 18., 19., 20., 23., 26., és október 1. időpontokra meghirdetett "Hosszú az éjszaka... Eisemann est" című előadásunk technikai okok miatt elmarad.

Végre ismét színpadon A Szépség és a Szörnyeteg!

A 2019/20-as évad nagy visszatérője az egyik legnagyobb közönségkedvenc, A Szépség és a Szörnyeteg - a Böhm György rendezte csodás Disney-musical megújulva, de ugyanolyan elbűvölő formában látható szeptember 14-23-ig.

A Csárdáskirálynő premierjével indul az évad

Fülbemászó dallamok, szerelmi bonyodalmak a Monarchia felbomlásának árnyékában. Kálmán Imre legendás slágeroperettje, a Csárdáskirálynő most Vidnyánszky Attila rendezésében tér vissza nagyszínpadunkra!

Dinner show - új műfaj, különleges élmény

A Budapesti Operettszínház új műsora megidézi a varázslatos párizsi Moulin Rouge szenzációs show műsorait. A fantasztikus gasztronómiai élmény mellett artistaprodukciókkal, gyönyörű jelmezekkel, bravúros tánckoreográfiákkal, világslágerekkel elevenedik meg egy régi szerelem története.

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban

A Csárdáskirálynő premierjével és A Szépség és a Szörnyeteg visszatérésével indul 2019/20-as évadunk, tárt kapukkal várjuk nézőinket a Színházak Éjszakáján, több különleges előadással is készülünk, és ha mindez nem lenne elég, ősszel a 10 éves Musicalmeséket is ünnepelhetjük. Szeptemberi és októberi előadásainkra június 17-től válthatók jegyek.

Érdemkereszttel jutalmazták színházunk tagjait

Rangos elismerésben részesült a Budapesti Operettszínház kötelékébe tartozó Ottlik M. Laura címzetes magántáncos és Nagy Ottó gondnokságvezető, mindketten Magyar Ezüst Érdemkeresztet kaptak az állami kitüntetések augusztusi átadóünnepségén.

Hirdetés

A Budapesti Operettszínház eladásra kínálja hidraulikus emelőberendezésének vázszerkezetét.

Fergeteges Apáca show a Bajai Szabadtéri Színpadon

Elmaradhatatlan része számunkra a nyárnak a Csodálatos Baja, ahova immáron nyolcadik alkalommal térünk vissza: ezúttal a tavalyi évad sikermusicalét, az Apáca show-t visszük el a városba!

Debütált az új Csárdáskirálynő a Margitszigeten!

Péntek este újabb premiert ünnepelhettünk! Vidnyánszky Attila rendezésében, nagy sikerrel mutatkozott be az új Csárdáskirálynő a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Hamarosan újra Budavári Palotakoncertek

Pár hét, és ismét operettslágerektől lesz hangos az Oroszlános udvar, ahol a hagyományokhoz híven idén is megrendezik a műfaj szerelmeseinek nyári ünnepét, a Budavári Palotakoncerteket. A Budapesti Operettszínház sztárjai mellett új tehetségeket is színpadra állnak, aki óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába.

Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban

Június 22-én este hivatalosan is lezártuk a 2018/19-es évadot. Kiss-B. Atilla főigazgató összegezte az elmúlt időszakot, megköszönte a társulat munkáját, majd kiosztottuk az Ernst Galéria támogatásával életre hívott Honthy-díjakat, mellyel kilenc kategóriában jutalmaztuk az évad legjobb színészeit és színpadi közreműködőit.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet mezzo, alt, tenor, bariton és basszus hangfajban.

Újra színpadon a Menyasszonytánc

Béres Attila rendezésében ismét repertoárunkon a világ első klezmer-operettje! Jávori Ferenc Fegya 2006-ban bemutatott, Menyasszonytánc című sikerdarabja új szereposztásban és az ősbemutató nagy kedvenceivel is látható a Budapesti Operettszínházban.

Ősbemutató: A Kálmán Imre Teátrum színpadán A Pendragon-legenda

Szerb Antal regénye nyomán írt új magyar musicalt Kovács Adrián és Galambos Attila. A Pendragon-legenda május 11-től látható.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház kétfordulós meghallgatást hirdet "A Szépség és a Szörnyeteg" előadásának (zeneszerző: Alan Menken, szövegkönyv: Linda Woolverton, dalszövegek: Howard Ashman, Tim Rice) szólószerepeire.

Díjazták a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny kiválóságait

Hét ország ifjú reménységei mérettették meg magukat a komolyzenei tehetségkutatónak is tekinthető énekversenyen. Május 5-én, vasárnap rendezték a döntőt, hétfőn pedig nagyszabású gálaesten mutatkoztak be a díjazottak a budapesti közönségnek.

Apáca Show Baján

A 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musicalsiker a Westenden és a Broadway-n már nézők millióit csábította el, hazánkba pedig tavaly nyáron érkezett meg, ahol a Szegedi Szabadtéri Játékokon óriási sikerrel indított. A Zikkurat Színpadi Ügynökség produkcióját, az Apáca Show-t augusztus 23-án, 24-én és 25-én a bajai közönség élvezheti a Budapesti Operettszínház társulatának előadásában.

Carousel - magyar remekmű csodálatos amerikai zenével

Hosszú utat járt be, míg végre megérkezett a Budapesti Operettszínház színpadára a magyar irodalomtörténet egyik legfontosabb művéből készült amerikai musical, a Carousel. A darab egy nem hétköznapi, mégis sokak által ismert vagy megélt szerelem történetét meséli el magával ragadó dallamokkal, látványos vizuális megoldásokkal karöltve, parádés szereposztással.

Tisztelt Nézőink!

Tájékoztatjuk Szabadbérlet tulajdonosainkat, hogy a 2018/19-es szabadbérleteket a 2019. június végéig tartott előadásainkra tudják beváltani, a 2019/20-as évadra nem vihető át a lehetőség.

Lehár Ferenc Nemzetközi Énekverseny

Lezajlottak a XI. Lehár Ferenc Operett Énekverseny nemzetközi elődöntői. A verseny győzteseit a budapesti nagyközönség is megismerheti, hiszen a május 5-i komáromi döntőt követően május 6-án este nagyszabású, ünnepi gálaműsorban lépnek majd fel színházunk sztárjai mellett.

A Budapesti Operettszínház 2019/20-as évada

Ősbemutatók, nagy visszatérők, karácsonyi meglepetések, műfajteremtő különlegességek érkeznek a Budapesti Operettszínház 2019/20-as évadában, és régi kedvencektől sem búcsúzunk.

A Budapesti Operettszínház közleménye

Bródy János szövegíró az ATV televíziós csatorna Egyenes beszéd című műsorában azt állította, hogy a Budapesti Operettszínház felmondta a Bulgakov: Képmutatók című művének musical változatának elkészítésére vonatkozó szerződését és elmarad a tervezett bemutató.

Igaz Ember - díjátadó

A Mensch Alapítvány, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából április 16-án posztumusz Igaz Ember díjjal tünteti ki Kálmán Imre zeneszerzőt. A jótékonysági díjátadó ünnepség vendége lesz Kálmán Yvonne és fellépnek színházunk sztárjai.

Átlépés a mesei valóságból az operettszínházi műfűre

A Mesemasa és az aranylevél egy színházi nevelési program, amely egy operettszínházi keretbe van illesztve. 5-8 éves gyerekeket várunk, akik az előadás 70 percéből 35-öt a színészekkel együttműködve játékkal töltenek.

'Hiszek a testnek feltámadásában' - Érkezik A Pendragon-legenda a Kálmán Imre Teátrumba

Május 11-én mutatja be a Budapesti Operettszínház a Szerb Antal regénye alapján készült A Pendragon-legenda című musicalt. Kovács Adrián és Galambos Attila darabját Somogyi Szilárd állítja színpadra.

Rangos kitüntetéseket kaptak művészeink

Állami elismeréseket adtak át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban 2019. március 13-án. Papadimitriu Athina kiemelkedő színészi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjat, míg Kocsis Tamás Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Rétvári Bence államtitkártól.

Társulatunk Izraelben vendégszerepelt

A magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének valamint a Budapest és Tel-Aviv közötti testvérvárosi megállapodás 30. évfordulója alkalmából rendezi a Magyar Állam a magyar kulturális évadot idén. Ennek keretében az Operettszínház március 10. és 15. között vendégszerepelt nagyszabású gálaműsorral Jeruzsálemben és Tel-Avivban.

Emléktábla Mednyánszky Ági tiszteletére

A Magyar Televízió első bemondónője, a Szabó Család Icuja, aki több mint ötven éven át egyetlen színházhoz volt hűséges. Családja és Belváros-Lipótváros Önkormányzata emléktáblát avatott a Budapesti Operettszínház örökös tagja, Mednyánszky Ági tiszteletére a színművésznő egykori otthona, az Erzsébet tér 5. szám alatt.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház színházi táncos felvételt hirdet Balettkarába.

Elkezdődtek a Carousel - Liliom próbái

2019. április 26-án mutatja be a Budapesti Operettszínház Richard Rodgers és Oscar Hammerstein II nagysikerű musicaljét, a Carouselt. Molnár Ferenc leghíresebb műve, a Liliom alapján készült Broadway-sikert a Time magazin a XX. század legjobb musicaljének választotta, míg a mű legnagyobb slágere, a "You'll Never Walk Alone" a Liverpool futballcsapat himnusza.

A víg özvegy Dubajban

A Budapesti Operettszínház évek óta újabb és újabb országokba viszi el a magyar operett hírét gáláival és vendégjátékaival. Az egyetlen hungarikummá nyilvánított színházi műfaj most Dubajban hódít. A víg özvegy című előadásunk három alkalommal látható a Dubai Operában.

A Budapesti Operettszínház alkotói pályázatot hirdet

A trianoni békediktátum aláírásának, és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírása.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház énekes-táncos meghallgatást hirdet musical együttesébe.

Közlemény

A Budapesti Operettszínház közleménye az Átrium Facebook-oldalán 2019. 02. 12-én megjelent bejegyzésével kapcsolatban.

MŰSORVÁLTOZÁS!

Sajnálattal értesítjük kedves Nézőinket, hogy a 2019. március 27-én, 19 órára meghirdetett Dorian Gray című előadásunk technikai okok miatt elmarad. A megváltott jegyek érvényesek a 2019. május 27-i 19 órás előadásra, vagy 2019. március 27-ig színházunk pénztárában és a szervezési irodában visszaválthatók. Bővebb információért kérjük, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a +36-1-353-2172-es telefonszámon vagy a jegy@operett.hu e-mail címen. A kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház kétfordulós általános meghallgatást hirdet operett és/vagy musical műfajban.

Indul a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny!

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt 2019. május 3-4-5-én a komponista szülővárosában, a szlovákiai Komáromban.

Új főigazgató a Budapesti Operettszínház élén

A Budapesti Operettszínház 2019. február 1-jén hivatalba lépő főigazgatója, Kiss-B. Atilla ma délután megtartotta első társulati ülését, amelyen tájékoztatót tartott az átadás-átvételi folyamat lezárásáról, 2019 júniusáig tartó időszak terveiről és művészeti elképzeléseiről, valamint bemutatta az új vezetőség tagjait.

MŰSORVÁLTOZÁS!

Kedves nézőink! Sajnálattal értesítjük önöket, hogy a mai napra (2019.01.29. 19 óra) meghirdetett Maya című előadásunk sorozatos megbetegedések miatt elmarad. A ma esti Musical+ bérletek 2019.03.27-én 19 órára érvényesek. A megváltott jegyek szintén érvényesek a 2019.03.27. 19 órás előadásra, vagy 2019.02.15-ig színházunk pénztárában és a szervezési irodában visszaválthatók. Bővebb információért kérjük, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a 061/353-2172-es telefonszámon vagy a jegy@operett.hu e-mail címen! A kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.

MŰSORVÁLTOZÁS!

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy sorozatos megbetegedések miatt 2019. január 30-án 17 órakor és 31-én 19 órakor Operett gálát láthatnak.

Mesemasa és az aranylevél

Január 24-étől látható a Budapesti Operettszínház első, komplex színházi nevelési előadása Rossa László zenéjével. Az interaktív produkciót színházunk művésze, Kékkovács Mara ötletéből Cseicsner Otília írta, a dalszövegeket Lőrinczy Attila jegyzi, a rendező pedig Romankovics Edit.

MÁRCIUSI ÉS ÁPRILISI ELŐADÁSAINKRA JEGYEK MÁR KAPHATÓK!

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy megkezdtük a jegyértékesítést a márciusi és áprilisi előadásainkra. Ismét látható lesz Jacques Offenbach hallatlanul mulatságos operettje, a Kékszakáll, és Scarlett O'Hara is visszatér! De megválthatják új, tavaszi bérletüket is, amelyben a Kékszakáll és az István, a király mellett áprilisi bemutatónk, a CAROUSEL - Liliom is helyet kap. Részletes műsorunkért kattintsanak MŰSOR menüpontunkra, szeretettel várjuk Önöket tavasszal is!

MŰSORVÁLTOZÁS!

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a 2019. január 20-ai, 11:00 órás időpontra meghirdetett, A kék madár című előadásunk technikai okok miatt elmarad. A jegyek visszaválthatók 2019.01.20-ig, vagy becserélhetők az előadás más időpontjaira. Bővebb információért kérjük, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a 061/353-2172-es telefonszámon vagy a jegy@operett.hu e-mail címen! Megértésüket köszönjük!

István, a király - ismét a Budapesti Operettszínházban!

Kedves nézőink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Budapesti Operettszínház közös produkciója, az István, a király című rockopera januári és februári időpontjaira szóló jegyeinek értékesítését december 18-án, 10.00-kor megkezdtük.

A kék madár - BEMUTATÓ!

December 5-én és 6-án mutatjuk be az irodalmi Nobel-díjas Maurice Maeterlinck A kék madár című, világhírű színművének zenés színházi változatát Szenteczki Zita rendezésében.

MAYA - BEMUTATÓ!

November 30-ától látható Fényes Szabolcs revüoperettje!

Gerolsteini nagyhercegnő, 1950

A Fővárosi Operettszínház államosítás utáni harmadik bemutatója a Gerolsteini nagyhercegnő volt. Jákfalvi Magdolna írása

Álomgyár a Budapesti Operettszínházban

Több mint negyven évvel az utolsó bemutató után tűzi műsorára a Budapesti Operettszínház Fényes Szabolcs népszerű revüoperettjét, a Mayát. Bemutató november 30-án és december 1-jén!

Tánc-medicina a Budapesti Operettszínházban

A táncművész pálya rövidsége és komoly fizikai terhelése miatt elengedhetetlen az egészségre való odafigyelés, amelynek érdekében a Budapesti Operettszínház szövetkezett a KK Moves Egészségközponttal.

Charlie-k, ha találkoznak

A Budapesti Operettszínház szomszédságában, egy Nagymező utcai kávézóban adott egymásnak találkát Harsányi Frigyes, a teátrum legendás művésze és Gömöri András Máté, a színház fiatal tehetsége.

VÁLTSANAK JEGYET JANUÁRI ÉS FEBRUÁRI ELŐADÁSAINKRA!

Örömmel értesítjük kedves nézőinket, hogy a Budapesti Operettszínház januári és februári előadásaira holnap 10.00-kor megkezdjük a jegyértékesítést.

Semmelweis című produkciónk vidéki előadásai - FRISSÍTVE!

A Semmelweis című oratorikus kórképet, amely az anyák megmentőjeként ismert Semmelweis Ignác életét dolgozza fel, szeptember 27-én mutattuk be Boross Martin rendezésében, a Raktárszínházban, a címszerepben Szabó P. Szilveszterrel.

Gálaműsor és díjeső a Magyar Operett Napján

Teltházas, nagyszabású gálaest keretében, tizenhetedik alkalommal ünnepelték a Magyar Operett Napját a Budapesti Operettszínházban.

Októberi műsorunkat érintő változások

Értesítjük kedves nézőinket, hogy A csodálatos mesefa című produkciónk 2018. 10.26-án 15 órára és 2018. 10.28-án 11 órára hirdetett előadásai technikai okok miatt elmaradnak. A megváltott jegyek A kék madár című előadásra érvényesek, az alábbi dátumok szerint, vagy visszaválthatók jegypénztárunkban 2018. 10.28-ig.:

EMLÉKEZTETŐÜL: NOVEMBERI ÉS DECEMBERI MŰSORUNKAT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK

FIGYELEM! Novemberi és decemberi műsorunk az alábbiak szerint változott:

KÖZLEMÉNY

Budapest, 2018. október 19., péntek - Új igazgatók a Budapesti Operettszínház és a Pesti Magyar Színház élén

Megkezdődtek A kék madár című új, ifjúsági előadásunk próbái

December 5-én mutatja be a Budapesti Operettszínház az irodalmi Nobel-díjas Maurice Maeterlinck A kék madár című, világhírű színművének zenés színházi változatát Szenteczki Zita rendezésében.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is megnézte a Semmelweis című előadásunkat

A professzor urat az előadás után kérdeztük az első benyomásairól

ÚJ BÉRLET A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Zikkurat Színpadi Ügynökséggel együttműködésben új, különleges bérletkonstrukciót kínálunk nézőinknek.

NYEREMÉNYJÁTÉK ÉS VÁLTOZÁSOK BÉRLETEINKBEN

Váltsanak bérletet 2018/19-es évadunkra, és nyerjenek wellness élményt!

SZAVAZATÁVAL MOST ÖN IS TÁMOGATHATJA A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZAT!

A MagNet Magyar Közösségi Bank vezetősége úgy döntött, hogy a 2018. évi várható társasági adóját a Közösségi Adományozási Programjához hasonlóan, transzparensen, ügyfeleit és az általa választott, támogatandó intézményeket bevonva osztja el. Idén az előadó-művészet területén működő társulatok juthatnak támogatáshoz.

Megkezdődtek a Maya című revüoperett próbái

A november 30-i bemutató rendezője Réthly Attila, akinek nevéhez az Operettszínház olyan nagy sikerei köthetők, mint az Én és a kisöcsém vagy a Dorian Gray.

A Pesti Broadway Fesztivál részletes programja

Idén sem marad el a Nagymező utca legnagyobb bulija!

MŰSORVÁLTOZÁS!

Tájékoztatjuk nézőinket, hogy az október 14-én, 19.30-ra meghirdetett Semmelweis előadásunk elmarad.

István, a király újra a Budapesti Operettszínházban!

Milyen eszközöket lehet bevetni a győzelem érdekében? Milyen elveket áldozunk fel politikai célokért? A hatalom mindenek előtt áll? Ezekre és sok más fontos kérdésre keresi a választ a népszerű előadás, mely sokak örömére október 22-től ismét látható nálunk.

Dupla teltház előtt mutatkozott be az Apáca show a Szegedi Szabadtérin

A kettős szereposztásban színpadra állított darabot pénteken Peller Annával, szombaton Sári Évával a főszerepben láthatták a nézők. Beszámoló a Színház.org-ról.

Elkezdődtek az Apáca Show próbái

Magyarországon először láthatja a közönség a 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musicalsikert, a Westenden és a Broadway-n több mint tíz éve zajos sikerrel futó Apáca Show-t!

Díjat nyert megújult weboldalunk

A Színházat vegyenek! színházmarketing díjakat tavaly hívta életre a Magyar Teátrumi Társaság. Az ötletes színházi marketing eszközöket elismerő díjak közül idén a Legjobb színházi weboldal díját a Budapesti Operettszínház májusban indított, új weboldala (www.operett.hu) nyerte.

Évadzáró társulati ülésünket az első Honthy-díjak átadásával ünnepeltük

A Budapesti Operettszínházban a korábbi évad díjakat megújítva, első alkalommal adták át a hazai operettjátszás felejthetetlen emlékű, emblematikus művészéről elnevezett Honthy-díjakat. Az elismerést öt kategóriában ítélte oda az ötfős zsűri, akik amellett, hogy a hazai, kulturális és pénzügyi élet meghatározó szereplői, lelkes rajongói az Operettszínháznak. Emellett az igazgatóság döntése nyomán átadták a Backstage díjat is, és az évad legjobb színpadi közreműködőjét is jutalmazták.

Budavári Palotakoncertek 2018-ban is

Augusztus 3-5. között idén immár hatodik alkalommal rendezik meg a Budavári Palotakoncerteket. A Budapesti Operettszínház művészei két operett gálaestet tartanak, a rendezvény utolsó napján pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes látványos előadását tekinthetik meg azok, akik ellátogatnak a Budai Vár Oroszlános Udvarába.

KEDVES NÉZŐINK!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Budapesti Operettszínház 2018/19-es évadának szeptemberi és októberi előadásaira június 13-án, szerdán 10.00-kor megkezdjük a jegyértékesítést. Belépőiket megválthatják személyesen és online is a http://operett.jegy.hu/ oldalon is, valamint az Interticket országos hálózatában.

Ősbemutatónk a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon

Boross Martin rendezésében mutatjuk be június 9-én a Bartók Plusz Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkcióját, a Semmelweis című oratorikus kórképet Szabó P. Szilveszterrel a címszerepben.

István, a király - Megkezdődtek a próbák

Az olvasópróba előtti sajtótájékoztatón a mostani bemutató alkotói mellett jelen volt a rockopera két szerzője Szörényi Levente és Bródy János is, valamint a darab producere, Rosta Mária. A premiert augusztus végén, Baján tartjuk, ezt követően szeptemberben költözik be az előadás a nagyszínpadunkra.

A Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiója Felvételt hirdet operett- és musicalszínész képzésére!

Az érdeklődők még május 25-éig jelentkezhetnek a gyakorlatos színész és színész képzésekre, a felvételi tréning és meghallgatás 2018. június 2-án 11.00 és 19.00 óra között lesz.

Átadták a Kálmán Imre Emlékplaketteket

A Pünkösdi Szezonnyitó keretében Siófok város idén is átadta a világhírű zeneszerzőről elnevezett emlékplaketteket, 2018-tól társulatunk meghatározó tagja, Lehoczky Zsuzsa is a díjazottak táborát erősíti!

A Budapesti Operettszínház 2018/19-es évada

Magyar szerzők, magyar történetek, legendás nagy magyarok - így lehetne jellemezni a Budapesti Operettszínház 2018/2019-es évadának új bemutatóit. A Nagymező utcai teátrumban a következő szezonban, látható lesz az István, a király, a Maya, a Marica grófnő, a Molnár Ferenc klasszikusából, a Liliomból íródott Carousel, valamint a Semmelweis, a Tündér Lala, és A Pendragon legenda.

Újdonságokat hoz a nyárelő a Budapesti Operettszínházban

A szemfülesek plakátjainkon és kiadványainkon már láthatták, hogy új logónk van, de az arculatváltással párhuzamosan most elindítjuk megújult honlapunkat is, és itt még nem ér véget a meglepetések sora.

Az Operettszínház művésze a tánc világnapi díjazottak között!

A Magyar Táncművészek Szövetsége - a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve - a szakmai díjak átadásával egybekötött gálaműsorral ünnepel. Idén a díjazottak között van balettművészünk, Sík Milán is.

Villanófényben - Felföldi Anikó

Vannak kortalan emberek, akik az évek múlásával mit sem változnak. Ilyen Felföldi Anikó is, akiről senki sem hinné, hogy április 28-án betölti a nyolcvanat. A jubileum és az Amerikai komédia bemutatója kapcsán az élet kis és nagy dolgairól beszélgettünk.

István, a király

Baján mutatja be a Budapesti Operettszínház az István, a király című rockopera Székely Kriszta rendezésében készülő legújabb változatát. Augusztus 24-26. között három alkalommal lesz látható Szörényi Levente és Bródy János korszakos műve a Petőfi-szigeten.

Két művészünk is rangos állami elismerést kapott a nemzeti ünnep alkalmából

A március 13-án tartott díjátadón Velich Rita jelmeztervező Jászai Mari-díjat, míg tánckarunk vezetője, Szabó Erika a Magyar Érdemkereszt Arany fokozatát vehette át.

Lili bárónő 300 PLUSZ 1!

A 301. Lili bárónő előadásunkat az óriási érdeklődésre való tekintettel, a rajongók kedvéért a nagyszínpadon tartjuk.

Interjú a Dorian Gray rendezőjével és koreográfusával

Január 19-én mutatjuk be Várkonyi Mátyás musicaljét, a Dorian Grayt a Kálmán Imre Teátrumban. Az előadás rendezője és koreográfusa, Réthly Attila és Bodor Johanna szoros szálakkal kötődik az ősbemutató két alkotójához, előbbinek a szövegíró és rendező Ács János, míg utóbbinak a koreográfus Imre Zoltán volt a mestere.

Rebecca című musicalünk visszatért!

A Budapesti Operettszínház ismét műsorára tűzte korábbi legendás nagy sikerét, Lévay Szilveszter hátborzongatóan finom, érzékeny, izgalmas musicaljét, a Rebeccát, amit rendezőként Béres Attila jegyez. A premierre Budapestre látogatott a Grammy-díjas, magyar származású zeneszerző is.

Váltson jegyet májusi, júniusi előadásainkra!

Tartson velünk a nyár elején is! Március 20-án 10.00-kor megkezdjük a jegyértékesítést májusi és júniusi programjainkra.

A Macskadémon - Bemutató!

Karafiáth Orsolya és Bella Máté albérleti revüjét Göttinger Pál rendezésében láthatják Kálmán Imre Teátrumban.

A Macskadémon - Bemutató!

Karafiáth Orsolya és Bella Máté albérleti revüjét Göttinger Pál rendezésében láthatják Kálmán Imre Teátrumban.

Február 23-ától Kékszakáll a Budapesti Operettszínházban!

Tudják, kit neveztek kortársai a "Champs-Élysées Mozartjának"? És azt, hogy Veréb Tamás élete első operett szerepére készül? Na és azt, hogy ez a Kékszakáll nem "az" a Kékszakáll?

A Kékszakáll nyílt próbáján jártunk

Tíz nappal a február 23-i bemutató előtt nyílt próbát tartottunk nagyszínpadunkon, ahol Székely Kriszta rendező irányításával javában zajlanak a Kékszakáll munkálatai.

The year turns, the season continues

Dear audience! As we arrive in the second half of our 2017/2018 season, Budapest Operetta Theatre welcomes you with a number of long-planned premiers, and a handful of lovely surprises!

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X