Abigél

Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor

Somogyi Szilárd 2004-ben színpadra állította Szabó Magda Álarcosbál című regényét, és 2008-ban nekifogott egy még nagyobb feladatnak, az Abigél musical megrendezésének. Társa lett a munkában Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró, akik már korábban, a Rock Színház idején vittek sikerre zenés műként olyan irodalmi remekeket, mint a Légy jó mindhalálig vagy az Anna Karenina.

A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. Az egész Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra!

Nem árulunk el titkot, ha kimondjuk, hogy a mai fiatalok vajmi keveset olvasnak. Ez a darab hidat képez. És biztos felkelti az érdeklődést a fiatalokban, ha megnézik a musicalt, hogy elolvassák a regényt vagy Szabó Magda más műveit, és megnézzék az Abigél című filmet is.

Szabó Magda így ajánlotta nekünk fiatal hősnőjét:
"1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon…"

Jogtulajdonos: Pentaton Művész- és Koncertügynökség
Külön köszönet Tasi Gézának

Az előadást angol nyelvű felirattal játsszuk.


. . /

Szereposztás

Gadó Anita

Vitay Georgina

Vágó Zsuzsi

Vitay Georgina

Földes Tamás

Vitay Tábornok

Porzsolt Éva

Vitay Georgina

Pálfalvy Attila

Vitay Tábornok

Hirtling István

Torma Gedeon - igazgató

Pálfalvy Attila

Torma Gedeon - igazgató

Jantyik Csaba

Torma Gedeon - igazgató

Csonka András

Kőnig tanár úr

Cseh Dávid Péter

Kőnig tanár úr

Szabó P. Szilveszter

Kőnig tanár úr

Nádasi Veronika

Zsuzsanna testvér

Füredi Nikolett

Zsuzsanna testvér

Lévai Enikő

Zsuzsanna testvér

Homonnay Zsolt

Kalmár tanár úr - osztályfőnök

Szerényi László

Kalmár tanár úr - osztályfőnök