Broadway Fesztivál: a magyar operettek és a kortárs magyar musicalek jegyében
2011-09-20
2011-ben sem marad el évadnyitó Pesti Broadway Fesztiválunk! Szeptember 23-án és 24-én remélhetőleg ismét megtelik a Nagymező utca, hogy közönségünk a legjobb magyar operettek és musicalek részleteit hallgathassa, sok meglepetés mellett, a Budapesti Operettszínház sztárjaitól!

Már megkezdődött a 2011/2012-es Sztárszerzők éve, ami a Miss Saigon premierjével indult. De egy héttel a premier után sor kerül immár sok éve szokásos szabadtéri Pesti Broadway Fesztiválunkra, melyet ezúttal a klasszikus magyar operettek és kortárs magyar musicalek fémjeleznek elsősorban.

Remélhetőleg érdeklődőkben idén sem lesz hiány...
2011. szeptember 23-án fél ötkor a Magyar sztárszerzők maratonjával indul a program. Több mint száz év magyar muzsikája lesz hallható - a Budapesti Operettszínház “házi szerzőitől". Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Huszka Jenő, Jávori Ferenc, Kálmán Imre, Kocsák Tibor, Lehár Ferenc, Lévay Szilveszter, Szakcsi Lakatos Béla, Szirmai Albert, Szörényi Levente, Zerkovitz Béla operettjeiből és musicaljeiből csendülnek fel részletek Bálint Ádám, Bereczki Zoltán, Boncsér Gergely, Bordás Barbara, Bódi Barbara, Csengeri Ottília, Dézsy Szabó Gábor, Dolhai Attila, Feke Pál, Füredi Nikolett, Geszthy Veronika, Kerényi Miklós Máté, Kékkovács Mara,  Lukács Anita, Nádasi Veronika, Oszvald Marika, Pálfalvy Attila, Peller Anna, Peller Károly, Petridisz Hrisztosz, Sánta László, Sasvári Sándor, Siménfalvy Ágota, Szabó Dávid, Szendy Szilvi, Szerényi László, Szinetár Dóra, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi és Vörös Edit előadásában.

Közben 17:30-kor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra. A Sztárszerzők évét és a 2011-es Pesti Broadway Fesztivált, a Budapesti Operettszínház sztárjainak részvételével megnyitja: Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere és Kerényi Miklós Gábor - KERO®, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Sztárjaink lázba hozzák a közönséget!
Ezt követően ez a blokk egészen este 7-ig tart, amikor Péntek Esti Láz címmel Slágerparádéra kerül sor. Világsikerek, filmzenék, operett- és musicalrészletek - másként. A legismertebb dalok, úgy, ahogy még soha senki nem hallotta. Rendkívüli, csak itt és ekkor látható produkciók! Akik igazi bulihangulatot varázsolnak a színpadra: Angler Balázs, Bereczki Zoltán, Bordás Barbara, Csonka András, Dolhai Attila, Füredi Nikolett, Geszthy Veronika, Kádár Szabolcs, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Lukács Anita, Moravszki Enikő, Nádasi Veronika, Pálfalvy Attila, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Simon Boglárka, Szabó Dávid, Szendy Szilvi, Szerényi László, Szinetár Dóra, Szulák Andrea, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi és Vörös Edit.

Szeptember 24-én, szombaton elsősorban a gyerekeknek szeretnénk kedvezni az első produkcióval, fél kettőtől, bár a Musicalmeséket 3-99 éves korig ajánljuk… Részletek hangzanak fel a Budapesti Operettszínház egyik legnépszerűbb előadásából, a legkedveltebb musical- és rajzfilmslágerekkel, például az Óz, a nagy varázslóból, az Oroszlánkirályból, a Bűbájból, A muzsika hangjából, A kis hableányból, a Herkulesből és a Madagaszkárból. Fellépnek: Janza Kata, Kékkovács Mara, Szabó Dávid, Vágó Bernadett.

Középpontban a klasszikus magyar operett és a kortárs magyar musical
Délután kettőtől a Pesti Broadway Stúdió volt és jelenlegi növendékeié a szabadtéri színpad,  őket a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny díjazottjainak műsora követi. Ebben fellép Baranyai Annamária, Fejes Szandra, Kerényi Miklós Máté, Sándor Péter és Zádori Szilárd.

Fél négykor Lemezbemutató-maraton veszi kezdetét. A Budapesti Operettszínház művészeinek új és hamarosan megjelenő albumairól hallhatnak részleteket az érdeklődők. Siménfalvy Ágota és zenekara nyitja a sort az Ébred valami a szívemben című CD részleteivel. Őket Peller Károly követi, ezúttal Kettecskén Bódi Barbarával, Bordás Barbarával, Geszthy Veronikával, Kalocsai Zsuzsával, Kékkovács Marával, Lukács Anitával, Peller Annával és Szendy Szilvivel. Majd Náray Erika és zenekara zárja a műsort Női dolgokkal - ez a hamarosan megjelenő album címe.

17:30-tól a Sztárszerzők éve bemutatóinak legnépszerűbb dallamai hangoznak fel. A Miss Saigon, a Cigányszerelem, a Marica grófnő, a Veled, Uram! és az Ördögölő Józsiás című előadásokból énekel: Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Faragó András, Fekete-Kovács Veronika, Fischl Mónika, György-Rózsa Sándor, Janza Kata, Kalocsai Zsuzsa, Kádár Szabolcs, Kerényi Miklós Máté, Kékkovács Mara, Lehoczky Zsuzsa, Peller Károly, Szabó P. Szilveszter, Szendy Szilvi, Vadász Dániel, Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi.

Mindenkit szeretettel várunk!
Egy órával később egy igazi különlegességre kerül sor. Dolhai Attila ad műsort Veronából Gipsylandbe címmel, hatalmas zenei meglepetésekkel. A musicalsztárt a Gipsyland zenekar kíséri.

A 2011-es Pesti Broadway Fesztivált Táncdalfesztivál zárja. A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek magyar slágereit a Budapesti Operettszínház sztárjai és fiatal tehetségei adják elő: Bálint Ádám, Bereczki Zoltán, Bordás Barbara, Brasch Bence, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Janza Kata, Kerényi Miklós Máté, Lukács Anita, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Szabó Dávid, Szabó P. Szilveszter, Szerényi László, Szinetár Dóra, Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi. Velük énekelnek a Karaoke Show-ra jelentkezett szerencsés nézőink, akiket sorsolás útján választottunk ki.

Az idei rendezvény érdekessége még, hogy a Nagymező utcában mindkét napon a Pesti Broadway Hungarikum Gasztrofesztiválra is sor kerül.

Az esemény műsorvezetője Peller Anna és Csonka András.rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház