Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Napszemüveg bolt Napkor Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Egy napszemüveg már önmagában is öltöztet, méghozzá stílusosan. Ez önállóan ez is elég volna arra, hogy nyugodt szívvel viseljük őket, léteznek azonban lényegesebb faktorok is, melyek egy napszemüveg hordásának fontosságát hangsúlyozzák. Egy 2012-es felmérés alapján, az emberek csaknem 90%-a úgy tartja, hogy a szem védelme elengedhetetlen az általános jólét szempontjából.
  Napszemüveg - az elengedhetetlen darab a táskánkból
 
Egy napszemüveg már önmagában is öltöztet, méghozzá stílusosan. Ez önállóan ez is elég volna arra, hogy nyugodt szívvel viseljük őket, léteznek azonban lényegesebb faktorok is, melyek egy napszemüveg hordásának fontosságát hangsúlyozzák.
 
Egy 2012-es felmérés alapján, az emberek csaknem 90%-a úgy tartja, hogy a szem védelme elengedhetetlen az általános jólét szempontjából. Ugyanakkor, az emberek többsége, aki úgy dönt, hogy egy napszemüveg viselésére szánja rá magát, pusztán csak amiatt teszi, hogy redukálja, a szeme útjába jutó napsugarakat.
 
Egy napszemüveg hordása igen nagy mértékben csökkenti a nap által kialakított betegségek opcióját.
 
A szemünk rendkívül szenzitív. Az erősen és nagy időn át tartó napsugárzás, különösen a júniusi, júliusi és augusztusi időszakban, különféle betegségekhez vezethethet. Néhány ember esetében, ezek szimplán csak fájdalmasak vagy irritálóak, mások akár súlyosak lehetnek. De ha meghozzuk a döntést egy jó minőségű napszemüveg viselésére, akkor megkímélhetjük magunkat a nap káros sugárzásától. A napszemüveg kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy 100% UVA és UVB védelemmel rendelkező napszemüveget találjon magának. Ez maximális védelmet nyújt a nap ultraibolya sugárzása ellen. A polarizált napszemüveg redukálja a tükröződést, ami előny, ha az átlagnál több időt tölt a vízparton. Találjon magának olyan napszemüveget is, amely maximálisan lefedi a szemét! A körbetekerhető lencsék még optimálisabbak is, hiszen eltakarják a fényt és a káprázást okozó sugarakat oldalról, továbbá elölről. A szem körüli bőr, ide sorolva a szemhéját is, rendkívül érzékeny a napfényre. A bőrrákért, csaknem 10% -ban a szem környékén található vékony bőr a kiváltó ok. UV védelmet adni képes, nagy lencsékkel létrehozott, körkörös napszemüveg horfása nemcsak a szemedet, hanem a bőrödet is védi. A nap UV-sugarainak való, hosszan tartó és hosszú távú kiszolgáltatottság nagy mértékben hozzájárulhat a szürkehályog kialakulásához egyaránt. Az UV-expozíció tetézi a glaukóma, egy nagyon veszélyes szembetegség tüneteit is, amelyek vaksághoz is vezethetnek. A maximális UV-védelemmel létrehozott napszemüveg segíthet redukálni a szürkehályog vagy a glaukóma szövődményeinek lehetőségét. A makula degeneráció olyan státusz, amikor a retina egy része, vagyis szaknyelven a makula károsodik, ami roncsolja a látást, és sok esetben vezethet a szem világának elvesztéséhez is vezethet. Számos típusú UV-sugárzás elősegítheti ezt a folyamatot, ekképpen a napszemüveg hordása segíthet óvni Önt! Általánosságban él még a “szörfszem”-ként ismert betegség is, mely a szemgolyó megnagyobbodását jelenti. Az UV sugárzás generálja a folyamatot, melynek akár lehet műtét is a vége. Egy megfelelő napszemüveg viselése, megakadályozhatja ezt.
 
Talán meghökkentő lehet, ha azzal szembesül, hogy a havas környezet is roncsolhatja szeme világát. A hó visszaveri a nap UV-sugarainak 80% -át, és hóvakságnak nevezett betegséget okozhat, ahol a napfény károsítja a szaruhártyát. A legjobb, melyet tehet az az, hogy téli sportok esetében, okvetlenül felvesz egy napszemüveget. A homok szembe kerülése fájdalmas és veszélyes. A kicsi homokszemek ténylegesen megkarcolhatják a szemet, és elváltozást okozhatnak. A szemet maximálisan takaró napszemüveg kiváló módja annak, hogy megtegye az intézkedéseket a homok ellen, pláne szeles időben. Végül, de nem utolsó sorban pedig a migrénnel, erős fejfájással küzdők számára is ajánlott a napszemüvegek viselése. Külön öröm, ha egy adott darab még mutatósan is áll rajtunk, ám a legfontosabb, hogy óvjuk meg a szemünk világát!
 
 

<-- Vissza a Napszemüveg bolt Napkor Szabolcs-Szatmár-Bereg megye blog oldalra!