Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Személyes fejlődés

Az önsegítés magában foglalja a mentális, érzelmi vagy gazdasági személyiségfejlesztést pszichológiai eszközökkel. Az önsegítés lehetővé teszi az egyének számára, hogy személyesen jobbá tegyék magukat azáltal, hogy bármilyen hibára összpontosítanak és kiküszöbölik azokat az életükből. Néha az önsegítés nehéz lehet. Az ebben a cikkben található tippek segíthetnek enyhíteni ezt a nehézséget.
  Személyes fejlődési információ, amit el kell olvasnod!
 
Az önsegítés magában foglalja a mentális, érzelmi vagy gazdasági személyiségfejlesztést pszichológiai eszközökkel. Az önsegítés lehetővé teszi az egyének számára, hogy személyesen jobbá tegyék magukat azáltal, hogy bármilyen hibára összpontosítanak és kiküszöbölik azokat az életükből. Néha az önsegítés nehéz lehet. Az ebben a cikkben található tippek segíthetnek enyhíteni ezt a nehézséget.
 
A személyes fejlődés nagyon fontos dolog, amire törekedni kell. Próbálj meg egy célt kitűzni. Jó példa lehet, hogy elkezdjünk pénzt megtakarítani. Ez azért fontos, mert így megtanulhatod fejleszteni az impulzuskontrollt. Kezdd azzal, hogy akkor kezdesz el spórolni, amikor általában olyan dolgokra költenél, amire nincs szükséged. Például minden alkalommal, amikor vennél valamit az automatából, tedd azt egy bankszámlára. A jó költési szokások kialakításával nagyszerű személyes szokásokat fogsz kialakítani.
 
Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy győződj meg arról, hogy az étrended nem tesz depresszióssá. Ha az étrended sok egészségtelen ételből áll, akkor az elméd fizetheti meg az árát. Próbálj meg egészségesebb ételeket, például friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani. Az egészségesebb étkezéstől sokkal jobban fogod érezni magad.
 
Ahhoz, hogy sikeres legyél a személyes fejlődésed útján, szükséged van egy szilárd alapra, amelyre építhetsz. Sikerét saját önképétől és önbizalmi szintjétől függ. Ez két olyan egyszerű dolog, amit növelhetsz, ami viszont segíteni fog abban, hogy sikeresen meghatározd mindazokat a dolgokat, amelyeken szeretnél javítani az életedben.
 
Döntsd el, hogy a támogató csoporthoz való csatlakozás megfelelő-e számodra. Egy támogató csoporthoz való csatlakozás nagyszerű lehet. Már az is hatalmas segítség lehet, hogy olyan embereket találsz, akik ugyanazokkal a dolgokkal küzdenek, mint te. Másrészt, ha valami olyasmiben szenvedsz, mint például egy étkezési zavar, egy támogató csoport valószínűleg nem a megfelelő hely számodra.

almavirág étterem https://hellohungary.hu/gasztronomia/almavirag-etterem
demjén éjszakai fürdőzés https://hellohungary.hu/aktiv/csillagfeny-es-gyogyviz-ejszakai-furdozes
nonna rosa https://hellohungary.hu/gasztronomia/nonna-rosa
mi a kő https://hellohungary.hu/gasztronomia/mi-a-ko-etterem-es-borhaz
 
Legyenek céljaid. Ez segít struktúrát adni az életednek. Lehet, hogy vannak homályos elképzeléseid arról, hogy mit szeretnél csinálni, de ha vannak konkrét céljaid, amelyeket leírsz és minden nap megnézel, az arra kényszerít, hogy belevágj a célok elérésébe, ahelyett, hogy sóhajtozol és azt mondod, hogy "ó, majd egyszer".
 
Igazítsd életcélodat az igazi vágyaidhoz. Ez a folyamat négy egyszerű kérdésre egyszerűsíthető le: Mire vágysz? Mire vagy képes? Milyen célt kell keresned? És mit kell feltétlenül megtenned? Az összehangolás mindaddig nehéz, amíg nem válaszolsz ezekre a kérdésekre, majd nem cselekszel az egyes válaszok alapján, hogy ezeket a területeket egyensúlyba hozd és összehangold egymással.
 
Az önsegítés a mindennapi tevékenységeid figyelemmel kíséréséről szól. Hasznos tipp az önfejlesztésre irányuló próbálkozásokhoz: próbálj meg egy helyzetet különböző nézőpontokból elemezni, ahelyett, hogy egyetlen személyes nézőpontra összpontosítanál. Más emberek motívumainak olvasása betekintést nyújthat a sajátodba olyan területeken, amelyekre korábban talán nem volt lehetőséged.
 
beat étterem https://hellohungary.hu/gasztronomia/beat-etterem
hatvani vadaspark https://hellohungary.hu/aktiv/vadallatok-a-varos-kozepen-hatvanban
kisvendéglő a hargitához https://hellohungary.hu/gasztronomia/kisvendeglo-a-hargitahoz
 
Ne ülj magas lóra a személyes fejlődéshez vezető úton. A megvilágosodott úton járni nagyszerű dolog, de azon is dolgoznod kell, hogy megértsd, miért választjuk néha az alacsony utat, hogy minimalizáld az ezzel töltött időt. Nem tudsz foglalkozni ezekkel az ösztönökkel anélkül, hogy előbb ne ismernéd el őket. Ne feledd, hogy senki sem hagyja el őket soha teljesen.
 
Ne halogasd a dolgokat! Még akkor is, ha a figyelmedre váró feladat az egyik legundorítóbb, amit csak el tudsz képzelni, a legtöbb esetben többet szenvedsz, ha halogatod, mintha egyszerűen nekilátnál és megcsinálnád. Ha benyújtod a hosszabbítási kérelmet a Nav-hoz, hat hónappal többet fogsz aggódni az adóbevallásod miatt, mintha eleve időben elintézted volna!
Ahhoz, hogy hiteles életet élj, tudatosítanod kell, hogy ki vagy valójában, és mit akarsz valójában. Minden nap szánj legalább 20 percet meditációra. Vizsgáld meg minden nap a tetteidet, és döntsd el, hogy valóban azt teszed-e, amit szeretnél. Határozd meg azokat a dolgokat, amelyek valóban a szíved vágyai, és tervezd meg a lépéseket, amelyeket meg kell tenned, hogy elérd őket.
 
Légy önzetlen. Ha elkezdesz többet törődni és segíteni másokon, észre fogod venni, hogy elkezded feláldozni magadat. Ilyenkor jobban megismerheted az igazi énedet, és meglátod, hogy mi az, amin egy kicsit változtatni kell, és mi az, ami úgy jó, ahogy van.
 
Az egyik módszer, amivel segíthetsz magadnak a stressz kezelésében, a progresszív izomlazítás. Egyszerre csak egy izmot feszíts meg, tartsd meg, majd engedd el a feszültséget. Ez segít ellazítani a testedet, és tanulmányok kimutatták, hogy az emberek mentális stressze csökken, ahogy a testük feszültsége csökken.
 
Ne csak írd le a céljaidat, szánj időt arra, hogy vizualizáld őket. Milyen lehetőségeket nyerhetsz a siker érdekében? Képzeld el, milyen lesz, ha elérsz bizonyos célokat, és érezd az érzelmeket, amelyeket a képzeleted idéz elő benned. Tedd ezt minden egyes nap, és addig motivált és a helyes úton maradsz, amíg sikerrel jársz.
 
Ha egy cél érdekében dolgozol, hogy jobbá tedd magad, csak képzeld el magad az út végén. Példaként, ha fogyni szeretnél, ne azt ismételgesd magadban, hogy kövér vagy. Valójában azt kell elképzelned és ismételgetned magadnak, hogy karcsú vagy. Ha pozitív gondolataid vannak, gyorsabban eljutsz a céljaidhoz, mintha lehangolnád magad.
 
Egyesek számára a személyes fejlődés javításának kulcsa az egészséges kapcsolatok fenntartása. Azzal, hogy bántalmazó vagy egészségtelen kapcsolatban élsz, a másik személy le fog nyomni téged, és úgy fogod érezni, hogy nem vagy elég jó. Mindig olyan emberrel legyél, aki feltétel nélkül szeret téged.
 
Tartsd távol magadtól az összes negatív gondolatot. Mivel a stresszt többnyire a boldogtalan gondolatok okozzák, a gondolatok kizárása az elmédből segíthet abban, hogy ellazulj, és ezáltal jobban érezd magad a bőrödben. Próbálj meg visszaemlékezni a múltadból a boldog időkre vagy a jelenlegi életed pozitív dolgaira.
 
Ahogy a fenti cikkben már említettük, magában foglalja a pszichológiai eszközökkel történő javulást. Az egyének a személyes hibákra összpontosítanak, és kiküszöbölik azokat. Bár az önsegítés gyakorlása néha nehéz lehet, a cikk tippjei segíthetnek az önsegítő technikák gyakorlásában, amelyek lehetővé teszik, hogy jobb emberré válj.
 

<-- Vissza a Személyes fejlődés blog oldalra!